Vlnr: Rob van der Meer (RTV), Ronald Hooijmeijer, Marianne Vermaat (De Schakel), Dick Roelse (RTV).
Vlnr: Rob van der Meer (RTV), Ronald Hooijmeijer, Marianne Vermaat (De Schakel), Dick Roelse (RTV).

Samenwerking lokale media

Algemeen

ALBRANDSWAARD - RTV Albrandswaard en De Schakel Albrandswaard gaan samenwerken. De twee lokale media willen met deze stap hun nieuwsvoorziening verder optimaliseren en de lezers en kijkers een breder aanbod aan nieuws bieden.

Het is de bedoeling dat de nieuwsstroom van zowel RTV Albrandswaard als De Schakel gedeeld wordt op de sites, Facebook en in de krant. Lezers van De Schakel kunnen bij bepaalde nieuwsitems beeldmateriaal vinden van RTV Albrandswaard. De kijkers, lezers en luisteraars van RTV Albrandswaard zullen de komende tijd artikelen vinden op de site en Facebook van de lokale zender, die afkomstig zijn van de redactie van De Schakel.
De twee hopen hiermee zichzelf en elkaar op alle fronten te versterken. ,,RTV Albrandswaard is blij om samen met De Schakel een sterke crossmediale nieuwsvoorziening te vormen voor Albrandswaard."
De basis is het brengen van onafhankelijk nieuws. Daarnaast zal er ruimte zijn voor achtergronden en human interest. Beide partijen hebben daarbij de journalistieke ethische codes hoog in het vaandel staan.
,,Wij geloven dat deze samenwerking ten goede komt aan de inwoners van Albrandswaard", reageert Ronald Hooijmeijer, hoofdredacteur van BAR Uitgeverij, waaronder De Schakel valt. ,,Als je een goede vertrouwensbasis hebt met elkaar kun je veel bereiken."

Advertenties uit de krant