De jonge meiden hebben veel zin om te laten zien wat zij kunnen.
De jonge meiden hebben veel zin om te laten zien wat zij kunnen.

Demonstraties en live verslag op Koningsdag

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Koningsdag komt eraan. Het Kasteel van Rhoon organiseert deze feestelijke dag voor het derde opeenvolgende jaar op en rondom het kasteel aan de Dorpsdijk. De komende weken worden verschillende verenigingen, ondernemers, stichtingen en vrijwilligers in de schijnwerpers gezet. Deze week: RTV Albrandswaard en E&S Turnsport Rhoon.

Met ruim twintig jonge turnsters laat E&S Turnsport Rhoon op Koningsdag zien wat zij allemaal in huis heeft. Op een zogenoemde airtrack (een lange opgeblazen baan) houdt de vereniging die dag twee demonstraties. Om 11 uur en om 12.30 uur kan er gerekend worden op een spektakel. De 23 enthousiaste turnsters die die dag laten zien wat zij kunnen, variëren in de leeftijd van vier tot dertien jaar.
Een koprol, radslag, handstand, flik-flak of een combinatie van een van deze elementen komen in snelheid voorbij op de airtrack. De dames zullen gehuld zijn in hun zwart met groene wedstrijdpak van de vereniging. ,,We hopen dat er veel mensen aan wie de meiden kunnen laten zien wat ze kunnen", reageert Sylvana van de turnvereniging. ,,Daarnaast is het ook een stukje promotie om te laten zien wie we zijn en wat we doen. Hartstikke leuk. Vorig jaar hebben we in de Dag van het Park iets soortgelijks gedaan en dat is goed bevallen."

Slecht weer
Bij slecht weer kunnen de demonstraties overigens geen doorgang vinden. Dus er wordt een slag om de arm gehouden. Een natte airtrack wordt glad en levert dan een gevaar op voor de turnsters. Sylvana: ,,En de meiden lopen in alleen maar een turnpakje dus het moet ook niet te koud zijn. Maar de weersverwachtingen zijn tot nu toe goed."

Live verslag
RTV Albrandswaard is er vrijdag 27 april live bij met radioverslagen van alles wat er te doen is op en rondom het Kasteel van Rhoon. En ook de avond ervoor, donderdag 26 april, is de lokale radio erbij. Dan om verslag te doen van de Kasteelnacht van Oranje.
Op Koningsdag is RTV Albrandswaard aanwezig op het terrein. Ze zetten een partytent op waar vanuit alles geregeld wordt. Maar de verslaggevers zullen ook rondlopen. ,,Zij lopen rond met een microfoon. Bijvoorbeeld bij de kleedjesmarkt", vertelt Erwin de Jongh. Maar ook de aubade, de toespraak en de geridderden die in het zonnetje worden gezet die dag zullen te horen zijn op de radio. ,,Op deze manier ondersteunen wij deze dag en kunnen de mensen die er niet bij kunnen zijn toch de sfeer een beetje proeven."
Het Koningsdagprogramma wordt afgewisseld met muziek.
Daarnaast komt RTV Albrandswaard met live beelden op Facebook. Vrijwilligers van het lokale medium lopen die dag rond en zorgen voor korte stukjes film.

Twee camera's leggen die dag zoveel mogelijk vast en sturen dat live door. Bijvoorbeeld van de aubade, de MCD Koningsbrunch, de spelletjes en kleedjesmarkt. De dag ervoor, donderdag 26 april verzorgt RTV Albrandswaard overigens ook voor live verslag van de Lintjesregen.

Volgende week vindt u het complete overzicht van alle activiteiten op Koningsdag rondom het Kasteel van Rhoon in De Schakel Albrandswaard.

Advertenties uit de krant