Afbeelding

Gezamenlijke actie

Algemeen

De wijkagenten van Albrandswaard willen meer laten zien aan alle burgers van Albrandswaard. Daarom vertellen zij op frequente basis in De Schakel over gebeurtenissen in de gemeente waar zij mee te maken krijgen. Deze week gaat het over de gezamenlijke actie van politie, BOA's en Zadkine Veiligheidsacademie vorige week in Poortugaal.

'Veiligheid is vandaag de dag een heel belangrijk thema. Zowel het bedrijfsleven als de publieke sector besteden daarom veel aandacht aan veiligheid. Veel overheids- instellingen, zoals Politie, Handhaving, Defensie en de politiek, borgen deze veiligheid. Kies je voor een baan in deze sector, dan zit je goed. Ook in de toekomst.' Zo kun je lezen op de website van Zadkine veiligheidscollege te Hoogvliet.

Op dinsdag 10 april verzamelden zich in het politiebureau aan de Hofhoek 2 in Poortugaal een veertigtal studenten, docenten, wijkagenten, boa's en de burgemeester Hans Wagner. Doel was het snuffelen aan de praktijk door deze veertig studenten, die de opleiding volgen tot handhaver Toezicht en Veiligheid. Een eventuele doorstap naar de politie behoort na afronding van de opleiding tot de mogelijkheden.

Tijdens een uitgebreide briefing werden de studenten, wijkagenten en boa's aan elkaar voorgesteld en in groepjes verdeeld. Een korte toespraak door burgemeester Hans Wagner volgde.
Vervolgens gingen de groepen rond 17 uur de wijken van Poortugaal in om te observeren hoe de burgers hun eigen verantwoording nemen als het gaat om veiligheid en preventie in en om hun woning. Flyers werden uitgedeeld, bewoners werden aangesproken. Wijkagenten en boa's waren laagdrempelig aanspreekbaar voor de burgers.

Omstreeks 19.30 uur keerden de groepen moe, maar voldaan weer terug in het politiebureau in Poortugaal.
Een korte evaluatie per groepje vond plaats. De politie en boa's hadden onder meer de vraag gesteld: hoe zouden jullie nu zo'n preventieve actie organiseren? Fris bloed is altijd goed, een aantal opmerkingen werden genoteerd. Afspraken voor een volgende keer gemaakt.
Het was mooi om met deze jonge mensen, die mogelijk ooit collega worden, ervaringen te delen.

Frank Vonk,
wijkagent Poortugaal,
06-52568553
(ook bereikbaar via
Whatsapp)

Advertenties uit de krant