Afbeelding

Werving vrijwillige brandweer en open dag

Algemeen

Landelijk is er een trend waarbij de vrijwillige brandweer het steeds moeilijker krijgt om te zorgen voor voldoende personeel dat zich in kan en wil zetten voor de gemeente waarin ze actief zijn.

Ook wij draaien 100 procent op vrijwilligers die 24/7 paraat staan. Echter, ook bij ons wordt het steeds lastiger om op de doordeweekse dagen op kantoortijden genoeg mensen in de gemeente te hebben die willen en kunnen uitrukken wanneer dat nodig is.
Sommige mensen vloeien af omdat ze een bepaalde leeftijd behaald hebben, anderen omdat de jaarlijkse conditietesten toch te lastig zijn en weer anderen omdat ze de tijd niet meer hebben door een andere gezinssituatie of baan.

Om deze reden gaan wij binnenkort dan ook werven om zo nieuwe enthousiaste mensen (mannen en vrouwen!) te vinden om ons mooie en leuke team te versterken.
Vooruitlopend wil ik alvast hier een voorschotje op de wervingscampagne nemen en iedereen die interesse heeft te vragen om te mailen naar xander.breuls@VR-RR.nl. Ik help je dan graag verder en beantwoord graag eventuele vragen.

Werven zullen we ook doen op onze open dag op zaterdag 26 mei. Dus zet deze dag maar alvast met pen in de agenda.
Op deze dag stellen we onze kazerne open voor iedereen die interesse heeft in de brandweer en andere hulpdiensten.
Tevens zullen we demonstraties geven en kunnen alle voertuigen bezichtigd worden. Hapjes en drankjes zullen ook verzorgd worden.

Dus wil je nu al starten met een (bij)carrière bij de brandweer? Mail me dan. Misschien sta je dan op de open dag al anderen te helpen om zich bij ons aan te sluiten!

Xander Breuls,
Coördinerend bevelvoerder

Volg ons ook op facebook: www.facebook.com/BrandweerAlbrandswaard en twitter @KazAlbr

Advertenties uit de krant