Vorig jaar zorgde Wolter Kroes onder andere voor een feestje.
Vorig jaar zorgde Wolter Kroes onder andere voor een feestje.

Nog een paar weken tot Koningsdag

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Koningsdag komt eraan. Het Kasteel van Rhoon organiseert deze feestelijke dag voor het derde opeenvolgende jaar op en rondom het kasteel aan de Dorpsdijk. De komende weken worden verschillende verenigingen, ondernemers, stichtingen en vrijwilligers in de schijnwerpers gezet. Deze week: Kasteelnacht van Oranje en aanmelden voor een workshop, de kleedjesmarkt of voor helpende handen.

Voorafgaand aan Koningsdag vindt er op donderdag 26 april de Kasteelnacht van Oranje plaats. De locatie: de feesttent naast het Kasteel van Rhoon aan de Dorpsdijk. Vanaf 20 uur barst er een feestje los met diverse artiesten. Django Wagner, Grooveline en zanger Alex zorgen er deze avond in de feesttent bij het Kasteel van Rhoon weer voor dat iedereen kan genieten van een feestje. Kaarten kosten 25 euro en zijn te koop bij MCD Rhoon, Het Wapen van Rhoon of via e-mail catering@gasterhoon.nl. ,,De kaartverkoop gaat rap", laat Nathalie Nederveen van de organisator Gasterhoon Groep weten. ,,Dus wie erbij wil zijn, moet snel zijn om nog een kaartje te bemachtigen." Meer informatie via kasteelnachtvanoranje.nl.
De dag erna is het Koningsdag, waar het kasteel en terrein erom heen bol staan van de activiteiten. Uiteraard ontbreekt de traditionele kleedjesmarkt niet. Kinderen kunnen zich nog aanmelden voor de kleedjesmarkt. Ook is het mogelijk om cupcakes te versieren voor het goede doel. De kosten voor deze workshop cupcakes versieren zijn 1 euro en jongeren. Opgave kan via via catering@gasterhoon.nl. ,,En waar we heel blij mee zouden zijn, zijn helpende handen", aldus Nathalie Nederveen. ,,We houden ons graag aanbevolen als er mensen zijn die een paar uurtjes willen helpen. Bijvoorbeeld voor het bemannen van een springkussen."
Meer over Koningsdag is te vinden op de Facebookpagina Koningsdag Albrandswaard.

Advertenties uit de krant