Het wemelde van het blauw in de Poortugaalse straten.
Het wemelde van het blauw in de Poortugaalse straten.

Actie tegen woninginbraak

Algemeen

POORTUGAAL - Heeft u ze afgelopen dinsdag 10 april gezien in uw straat; de studenten, politie en gemeente? Zij hielden die avond een grote flyeractie tegen woninginbraken in Poortugaal. En dat zorgde voor heel wat 'blauw' op straat.
Ook burgemeester Hans Wagner was erbij: ,,Gelukkig dalen de inbraakcijfers in Albrandswaard en dat willen we graag zo houden. Maar iedere inbraak is er een teveel; we moeten dus met z'n allen alert blijven. Bijvoorbeeld door direct 112 te bellen bij het signaleren van verdachte personen of verdachte situaties. Daarnaast blijft het natuurlijk ook belangrijk om preventieve maatregelen te nemen."
Tussen 17.30 en 19.30 uur werden in een groot deel van Poortugaal flyers uitgedeeld met tips om inbraak te voorkomen. Daarbij ging het met name om huizen waar bijvoorbeeld een raam of deur open stond. Of om huizen die er om een andere reden 'aantrekkelijk' uitzagen voor het inbrekersgilde. Zeker nu de temperaturen weer omhoog gaan is het van belang dat bewoners zich ervan bewust zijn dat je het inbrekers vooral niet makkelijk moet maken. Bij de flyeractie kregen gemeente en politie hulp van ruim veertig studenten van ROC Zadkine Veiligheidsacademie uit Hoogvliet. De studenten volgen allemaal opleidingen op de gebieden veiligheid en bewaking. Daarbij bleef het niet bij het 'inspecteren' van huizen en het uitdelen van de flyers. Ze gingen ook met mensen in gesprek om hen te wijzen op zaken die het risico op een inbraak vergroten. Want een raam of deur open laten staan is snel gebeurt. Daarnaast gaven ze tips over goede verlichting en sloten.

Advertenties uit de krant