Het werk hangt aan de muren in de boekwinkel.
Het werk hangt aan de muren in de boekwinkel.

BIGGO in Het Witte Huys

Algemeen

RHOON - In de maand april is het gezamenlijke werk BIGGO van de cursisten van de schilderschool van Joke van der Schee te zien in Boek & Leeswinkel Het Witte Huys.

Zoals bekend staat het beeld BIGGO van Maria Glandorf in het plantsoen voor de boekwinkel, op de hoek van de Dorpsdijk en Rijsdijk in het centrum van Rhoon. Biggo van Duvelant is de stichter van Rhoon die in 1199 het land onder Pendrecht kocht met het recht daarop een kasteel of een slot en dijken te bouwen.
Het werk is tot stand gekomen naar het idee van Joke van der Schee. Iedere cursist heeft een schilders doekje van 20x20 beschilderd met BIGGO als model in de kleuren van de vier jaargetijden.
Het gehele schilderij is eerder geëxposeerd bij Lolox in Poortugaal waar de cursisten les krijgen van Joke.
Ze willen het unieke werk nog een keer onder de aandacht brengen omdat het te koop is en de gehele opbrengst ten goede komt aan Stichting Ambulance Wens.

Een van de cursisten heeft in de winkel een kleine solo expositie van drie schilderijen van jonge uiltjes die vorig jaar in de Rhoonse Grienden zijn gefotografeerd en door haar zijn geschilderd.

Voor kinderen
Deze zomermaanden organiseert Joke teken- en schilderlessen voor kinderen en in september zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de tienwekelijke schilderlessen voor volwassenen.
Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Joke: jokevanderschee57@gmail.com of via 06-42902681
 

Advertenties uit de krant