Het zwembad blijft. Maar wie krijgt de exploitatie? Archieffoto: fotoSJORS
Het zwembad blijft. Maar wie krijgt de exploitatie? Archieffoto: fotoSJORS

Sammy's zwemschool maakt bezwaar

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Sammy's Zwemschool heeft bezwaar aangetekend tegen de beslissing van het college van burgemeester en wethouder om de burgercoörperatie de taken van het toekomstige beheer, onderhoud en exploitatie van het zwembad toe te bedelen. De burgercoörperatie kreeg het beheer en de exploitatie toegewezen vlak voor de verkiezingen. Stem-Lokaal stelde hier nog vragen over maar deze konden niet meer voor de verkiezingen worden beantwoord.
De zwemschool vraagt het college het besluit te heroverwegen. Zij ziet graag dat beide partijen hun plannen nog toe kunnen lichten wat betreft het beheer en de exploitatie van het zwembad. Het bezwaar ligt nu bij de bezwarencommissie.
In het bezwaar is te lezen dat de zwemschool vindt dat zij op 'essentiële onderdelen' een 'onterecht lage beoordeling' heeft gekregen. Zo vindt de Sammy's dat zij in haar antwoorden en presentatie duidelijk heeft aangegeven wel met vrijwilligers te willen gaan werken, terwijl daar niets van terug is te zien in de beoordeling. Dat de begroting als er hoog wordt beoordeeld, zegt de zwemschool het volgende: 'Deze opbrengsten zijn berekend op basis van realistische gebruiksuren, activiteiten en tarieven'. Ook op andere terreinen, bijvoorbeeld in de omgang met de huidige huurders van het zwembad, meent de zwemschool een te lage beoordeling te hebben gekregen op bepaalde punten. Sammy's schrijft in het bezwaar dat het zal toezien op de naleving van op wettelijke eisen ten aanzien van de veiligheid en dat iedere huurder/zwemschool haar eigen methodiek van zwemles van behouden. Voorts laat de zwemschool weten dat zij vindt dat scores onjuist zijn gewogen.

Advertenties uit de krant