Afbeelding

Judith Stivaktas (42)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

In 2009 ben ik met het cateringbedrijf De Groene Peper gestart. Ik werk veel in Rotterdam, maar zeker ook in Albrandswaard. Daarnaast ben ik getrouwd met Tony Stivaktas, hij is geboren en getogen in Rhoon.

Altijd al in de catering willen werken?

Als klein meisje was ik al voortdurend in de keuken te vinden. Ik vond koken en bakken geweldig. Toch koos ik voor een baan als personal assistent en reisde heel Europa door. Later werd ik eens gevraagd om de catering bij een bedrijf over te nemen omdat er iemand ziek was geworden. 'Jij kan zo lekker koken', zei mijn vriendin. Van het een kwam het ander. Ik werd vaker gevraagd en zo werd ook het idee van een eigen cateringbedrijf geboren.

Is het net zo leuk als je dacht dat het was?

Ja, het is hartstikke leuk. Ik doe alles thuis vanuit de keuken. Ik kook zoveel mogelijk biologisch. Ook weet ik veel van dieetcatering af.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben acht jaar getrouwd met Tony en we hebben twee dochters. Aukje van zeven jaar en Fenna van vier jaar. Noekie is onze hond.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik ben opgegroeid in Middelburg. De middagen aan het strand op zoek naar mossels en krukels (slakjes) te zoeken. Heerlijk.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Om mijn dochters. Tony is Grieks en de meiden hebben beiden Griekse tragedie in zich. Zo zong Fenna gisteren op dramatische toon dat ze zoveel van mij hield, zelfs als ik stout zou zijn. Waar haalt ze het vandaan!

Waar word je gelukkig van?

Van de kinderen. Als zij het naar hun zin hebben. Van de natuur, van bloembollen die uitkomen, van koken en natuurlijk lekker eten.

Waar word je verdrietig van?

Ik word verdrietig van dierenleed en de milieuproblematiek. Ik probeer zelf zo groen mogelijk te leven.

Van wie krijg je inspiratie?

Van mensen met passie. Zoals Jamie Oliver. Hoe hij zich ook inzet voor gezonde voeding voor kinderen. Ook krijg ik meteen zin om mee te doen bij het lezen over Leonardo DiCaprio foundation. Dat staat ook zeker op de planning. Deze foundation zet zich in voor het klimaat, wilde dieren en het eco-systeem.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou graag vrijwilligerswerk willen doen voor natuur en milieu. Maar dit kan pas als de meiden groter zijn. Ook wil ik dan een keer meedoen aan 'Heel Holland bakt' of iets bij '24 Kitchen'. Ik zing ook graag. Maar ik denk dat ik inmiddels te oud ben om mee te doen aan 'The Voice of Holland'.

Waar ben je trots op?

Op mijn meiden. Op Tony omdat hij zo goed en gepassioneerd is in zijn werk. Ook op mezelf. Dat ik van niets een goedlopend bedrijf heb kunnen maken.

Hoe sta je 's morgens op?

Om half acht maakt Tony mij wakker. Voordat ik een kop koffie op heb, hoef je met mij geen gesprekken aan te gaan of de dagplanning door te nemen.

Wat zijn je hobby's?

Zingen, koken, tuinieren en wandelen.

Wat zijn je angsten?

Ik kan me zorgen maken om de wereld. Door de laksheid van de mens, kunnen we nooit de wereld goed achterlaten voor onze kinderen. Ook ben ik bang voor spinnen. Ik ga gillen en loop weg. Ik ben ooit bijna door het raam gesprongen.

Wat vind je stom?

Achteloosheid, laksheid. Geen rekening houden met anderen. Doorgaan met consumeren zonder eraan te denken hoe slecht dit voor het milieu is.

Wat kijk je op televisie?

Soof vind ik mooi, ze kunnen zo hier komen filmen en dan is het waarschijnlijk chaotischer dan in de serie. Ik kijk graag National Geograpics.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik kan soms zwart/wit zijn. Daardoor kom ik minder flexibel over dan ik ben. Ook zou het voor mijn privéleven fijn zijn als ik iets minder perfectionistisch zou zijn.

Wat is je favoriete quote?

Nee heb je en ja kan je krijgen. Ik schuw niet ergens van terug om het gedaan te krijgen.

Advertenties uit de krant