Afbeelding

Rhoon niet opgewassen tegen Japanners

Algemeen

RHOON - Onder winters koude, maar wel voetbalvriendelijke, omstandigheden heeft de jeugd van Rhoon - spelers van het 2e-, A- en B-selectie - een voetballes gehad van hun Japanse leeftijdgenoten (18-20 jaar) van de Internationale Universiteit van Josai. De snelle en goed en gevarieerd combinerende studenten waren de Rhoonaars op alle fronten te vlug af en scoorden er lustig op los. Na een 0-4 ruststand werd het einde met een 0-9 uitslag gehaald.
Niets om je voor te schamen overigens als je ziet met welke middelen en onder welke omstandigheden dit team wordt opgeleid. Op hun site, www.jiu.ac.jp/campuslife/club/soccer/sports_park.html, zijn de faciliteiten en voorzieningen te zien, waarin het de spelers aan niets ontbreekt: . Sport wordt daar, evenals in Amerika, voor vol en heel belangrijk gezien en krijgt voldoende aandacht en middelen ter beschikking. Die gedrevenheid, training, discipline en hun talent vormen bij elkaar de basis van hun presteren. En de spelvreugde en teamgeest dragen daar ook toe bij. Hetgeen na afloop ook in daden werd omgezet door gezamenlijk een 'sportmaaltijd' te nuttigen bestaande uit patat, frikandellen en chickenwings. Om het eten weg te spoelen waren er verschillende soorten fris. Gewoontegetrouw werd het bezoek afgesloten met het uitwisselen van aandenkens. De Japanse gasten kregen een Rhoon T-shirt mee naar huis terwijl de Rhoon-spelers een kleurrijke JUI-shawl ontvingen.
Het was de eerste keer dat vv Rhoon een 'oudere' selectie op bezoek kreeg, daar waar doorgaans jeugdteams in de C-categorie opdraven. Die leeftijdscategorie komt volgende week maandag op bezoek met twee teams van FC Sylphid en Toyohashi United FC. Deze vertonen dan tegen de B- en C-jeugd hun voetbalkunsten vertonen. Iedereen is welkom om te komen kijken vanaf 18.30 uur.

Advertenties uit de krant