<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Wilgen voor De Thuishoeve

POORTUGAAL - Vereniging De Carnisse Grienden plantte samen met leden van zorgboerderij De Thuishoeve wilgenstaken op zaterdag 10 maart.

In het late najaar van 2017 kwam bij vereniging De Carnisse Grienden de vraag van stichting De Thuishoeve naar de mogelijkheid van koop van wilgenstaken. De stichting wilde een stuk weiland achter de boerderij aan de Kerkstraat 25, beter bekend als boerderij Verhoeff, omzomen met wilgen.

Bij die vraag kwam het idee bij het bestuur van De Carnisse Grienden op om te zien of er een gezamenlijke actie van gemaakt kon worden. Er werd met de stichting over dit idee van gedachten gewisseld en aan aannemer Van Aalburg griendhouthandel BV, die de Rhoonse grienden onderhoudt, werd gevraagd of er mogelijk wilgenstaken ter beschikking gesteld konden worden.
Van Aalsburg BV vond dit een prima initiatief waar zij graag aan wilden meewerken en uiteindelijk werd er een datum geprikt waarop de staken de grond in konden.
Zaterdag 10 maart was het dan zover. Na de gastvrije koffie bij de Thuishoeve en een presentatie, waarmee door De Carnisse Grienden werd aangegeven wat voor unieke gebieden de buitendijkse grienden zijn en welke doelstellingen er door de vereniging worden nagestreefd, werden de staken aangevoerd.

Een vijftiental volwassenen en negen kinderen gingen aan de slag met het boren van gaten als voorbereiding voor het planten van de staken.
Het was nog een hele klus om de klei zover te krijgen dat de staken er in konden, maar er werd hard gewerkt en na zo'n twee uur vol spierkracht en plezier, stonden de tachtig staken klaar om in het komende jaar uit te kunnen lopen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>