<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto: Ronald Hooijmeijer

Werkgevers gaan voor 'Tijd voor taal'

BAR - Zes werkgevers in de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk gaan met elkaar taallessen aanbieden aan hun personeel. Zij ondertekenden hiervoor afgelopen maandag een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vond plaats in het kantoor van de GBK-groep in Barendrecht. Nog dezelfde dag zijn de eerste gezamenlijke taallessen gegeven.

De zes werkgevers zijn Binder Groenprojecten, GKB-Groep, Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf, Strada People, BAR-organisatie en BAR-Afvalbeheer.
In totaal gaan ruim 160 medewerkers op taalcursus. Er zijn vijf verschillende niveaus, waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan leren.

Uitgangspunt
'Niemand is dom en iedereen heeft wat te leren en kan het leren.' Dat is het uitgangspunt bij de lessen. De lessen zijn dan ook voor iedereen, op basis van vrijwilligheid, te volgen. Verdeeld over één jaar worden er veertig lessen van twee uur gegeven. Met het aanbieden investeren werkgevers in het welzijn van de werknemers voor nu, maar ook voor in de toekomst.
Door een betere taalbeheersing krijgen mensen meer loopbaankansen en kunnen ze hun werk beter uitvoeren.

Gelukkiger
Onderzoek van de stichting Lezen & Schrijven wijst uit dat mensen gelukkiger worden, gezonder zijn en minder financiële problemen hebben wanneer de taalbeheersing stijgt.
Het is een verrijking van je leven als je taal goed beheerst. De stichting hoopt dan ook dat andere werkgevers in Nederland het voorbeeld gaan volgen.
In Nederland hebben, volgens de stichting Lezen & Schrijven, ongeveer 2,5 miljoen mensen moeite met lezen en schrijven. Communicatie binnen bedrijven gaat veelal via e-mail of andere geschreven kanalen. Het schrijven van foutloze en duidelijke berichten is voor veel mensen niet eenvoudig, juist terwijl dat nu zo belangrijk is.

Derek Otte
Gastspreker deze morgen bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst was Derek Otte. De geboren Rotterdammer is de stadsdichter van Rotterdam voor 2017 en 2018. Toveren met taal, dat is waar hij zich mee bezighoudt. Soms op rijm en soms ook niet. Met zijn verhaal gaf hij aan hoe belangrijk taal in zijn leven is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>