<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Koningsdag in Albrandswaard

ALBRANDSWAARD - Een feestje voor Albrandswaard van Albrandswaard. Zo noemt organisator Het Kasteel van Rhoon Koningsdag, die er weer aankomt op vrijdag 27 april. Ook dit jaar zijn er weer allerlei activiteiten op en rond het Kasteel van Rhoon aan de Dorpsdijk.

Het Kasteel van Rhoon nam in 2016 het stokje over van de Oranjeverenigingen van Rhoon en Poortugaal omdat deze het financieel niet meer konden bolwerken zonder de steun van de gemeente. Daarmee werd Koningsdag voor vijf jaar verzekerd in Albrandswaard.
In het derde jaar dat de organisatie in handen van Het Kasteel van Rhoon ligt, is er hard aan gewerkt om Koningsdag weer grootser te laten zijn dan de vorige edities. Meer ondernemers en verenigingen sluiten zich aan en zorgen dus voor meer vertier rondom het Kasteel. ,,En daar zijn wij natuurlijk heel erg blij mee", aldus Nathalie Nederveen van Het Kasteel van Rhoon. ,,Door alle hulp van de vele vrijwilligers en bedrijven hebben wij dit jaar weer een groter aanbod." Naast de traditionele aubade en de kleedjesmarkt, kunnen zowel jong als oud gezellig rondkijken en meedoen aan allerlei activiteiten. In het Kasteel zelf worden rondleidingen verzorgd, kunnen de kinderen geschminkt en verkleed als echte prinses op de foto met een ijsprinses en kunnen ze samen met KC's Bakery cupcakes versieren. Tijdens de MCD Koningsbrunch vindt een koffieconcert plaats, verzorgd door La Bona Futura. Verder zijn er kindermuziekoptredens met Aart Muizer. Voor het Kasteel staan er gedurende dag diverse snelle raceauto's van Frans van der Elst en vrienden, die de mogelijkheid bieden om je even een echte autocoureur te laten voelen. De opbrengst is voor de stichting Racing for Parkinson. Een wat langzamer ritje in de oude brandweerauto behoort op 27 april ook tot de mogelijkheden.
Buiten de traditionele kleedjesmarkt en kinderspelletjes, georganiseerd door PSP, kunnen kinderen pony rijden, is er een stormbaan, een voetbalkooi en bubbelvoetbal. Op het podium op het veld treden Volharding en Big Band Enterprise op en maken de turnsters van ES Turnsport Rhoon hun opwachting met demonstraties. Uiteraard zijn er drankjes en hapjes van lokale ondernemers. De vrijwilligers van Buurtpreventie en EHBO Rhoon en EHBO Poortugaal zorgen ervoor dat alles weer goed kan verlopen.
In de grote feesttent op de parkeerplaats vindt op donderdag 26 april de Kasteelnacht van Oranje plaats. Op Koningsdag maken in dezelfde tent Clown Jopie en tante Angelique de kinderen aan het lachen, waarna Jan Terhell, Dylan, Page One en DJ Timothy de sterren van de hemel spelen.

Kinderen kunnen zich aanmelden voor de kleedjesmarkt of voor het bakken van cupcakes via catering@gasterhoon.nl. De kosten voor de workshop cupcakes versieren zijn 1 euro en voor de kleedjesmarkt 2,50 euro. Eigen initiatieven van inwoners zijn ook nog meer dan welkom. Ook hiervoor geldt: mailen naar catering@gasterhoon.nl.
De komende weken besteedt De Schakel aandacht aan diverse ondernemers en verenigingen met hun verhaal.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>