<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Deze vrijwilligers gaan helpen bij gezinnen.
Deze vrijwilligers gaan helpen bij gezinnen.

Zes nieuwe maatjes erbij

ALBRANDSWAARD - Na een intensieve training van Vivenz/Renske Oosterhof, zijn donderdag 22 februari de certificaten uitgereikt aan de maatjes die zich gaan inzetten in kwetsbare gezinnen met kinderen ouder dan zeven jaar.

De training bestond uit vijf ochtenden en was gericht op communicatie, grenzen bewaken, valkuilen, kernkwaliteiten. De deelnemers waren enthousiast en leergierig.
De groep is heel gemotiveerd en wil graag aan de slag. Jolanda Buitenhuis, coördinator van de wijkteams, en Sietske Heun, jeugd en gezinscoach, waren bij de uitreiking aanwezig. Jolanda gaf aan hoe belangrijk de rol van een vrijwilliger kan zijn in een kwetsbaar gezin en is blij met de samenwerking met Stichting Welzijn Albrandswaard.
Een vrijwilliger is gelijkwaardig, dus vaak ook laagdrempelig. Vrijwilligers bieden praktische ondersteuning maar zijn ook het luisterend oor, een extra paar handen, ogen en hart. ,,Een vrijwilliger geeft je het gevoel dat je er niet alleen voor staat."
Een kwetsbaar gezin is een gezin waar problemen zijn op verschillende gebieden die vaak ook complex zijn. Een vrijwilliger wordt ingezet voor een onderdeel van de problemen. Dit gebeurt na overleg en in samenwerking met een professional.
Twee ervaringsdeskundigen deelden hun verhalen vanuit de praktijk ter ondersteuning van de training die werd gevolg.
De maatjes zullen als groep regelmatig bij elkaar komen voor intervisie onder leiding van een professional.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Stichting Welzijn Albrandswaard, 010-5018322 of info@welzijnalbrandswaard.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>