Afbeelding

Don Bosco mag voorstel uitwerken

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op donderdag 23 februari vond de tweede kindergemeenteraad van Albrandswaard plaats. Dit jaar hadden de scholen (groepen 8) de opdracht gekregen en project te ontwerpen dat met duurzaamheid te maken had.
Vier scholen deden aan deze kindergemeenteraad mee: De Grote Reis, Valckesteyn, De Parel en de Don Bosco school. In de aanloop naar deze speciale vergadering, voorgezeten door burgemeester Wagner, hadden de scholen een plan uitgewerkt in het kader van de duurzaamheid. Samen met begeleiders van ProDemos werd de presentatie in de raadsvergadering voorbereid en na een welverdiende maaltijd begon om 18.00 uur voor een goed gevulde publieke tribune de vergadering.
Na een presentatie en een discussieronde volgden uiteindelijk vier stemrondes voordat de winnaar bekend werd. Het voorstel van de Don Bosco school om varens te plaatsen en daarmee extra zuurstof op te wekken kwam als winnaar uit de bus. Samen met de gemeente Albrandswaard zal het plan t.w.v. 2500 euro worden uitgevoerd. Het is de bedoeling dat de varens komen langs de Albransdwaardseweg, de Schroeder van der Kolklaan en de Essendijk.
Foto's: Kevin Schenk

Afbeelding

Advertenties uit de krant