Afbeelding

Aangiftes ter plaatse in het systeem

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De wijkagenten van Albrandswaard willen meer laten zien aan alle burgers van Albrandswaard. Daarom zullen zij op frequente basis in De Schakel vertellen over gebeurtenissen in de gemeente waar zij mee te maken krijgen. Ook zullen zij vragen van inwoners beantwoorden als deze te maken hebben met hun werk. Deze week het nieuws dat alle wijkagenten nu een Chromebook tot hun beschikking hebben en de beantwoording van een vraag van een lezer.

,,Met een Chromebook kun je veel functioneler werken", licht wijkagent Frank Koopman toe. ,,Je kunt nu meteen een aangifte invoeren in het systeem bij de mensen thuis. We gaan de komende tijd ervaren hoe het in de praktijk uitpakt."
Tot nu toe gingen de agenten met hun 'boekje' op pad. Informatie of een aangifte werd opgeschreven. Daarna moesten de agenten terug naar het bureau in Hoogvliet en daar de informatie invoeren. De zaken komen nu sneller in het systeem terecht en kunnen sneller behandeld worden. Daarnaast - en dat noemt Koopman de grootste winst - kunnen de agenten veel meer op straat zijn. ,,Na een aangifte hoef je niet naar Hoogvliet, maar kun je terug naar de werkzaamheden in de wijk waar je mee bezig was." Verder kunnen de agenten ook in hun werkgebied gemakkelijker administratieve zaken oppakken. ,,We hebben best wel wat plekken waar we dan naartoe kunnen uitwijken."
Uiteraard zijn de Chromebooks goed beveiligd zodat de informatie van de politie niet zomaar op straat komt te liggen.


De wijkagent geeft antwoord

Een ander punt van aandacht deze week, is de vraag van Eugenie Vos op Facebook. Zij reageerde op het artikel dat de politie in de maand februari elke avond een algehele verkeerscontrole in Portland houdt. 'Waarom, als het om Albrandswaard gaat, wordt dat niet gedaan in oud Rhoon en Poortugaal want hier zijn ze behoorlijk actief',reageerde Eugenie Vos.

,,Elke wijk krijgt hetgeen deze nodig heeft", reageert wijkagent Frank Koopman. ,,Zo komt er in Rhoon bijvoorbeeld op woensdag 21 februari weer de jaarlijkse Buurtent, waar mensen terecht kunnen met vragen en waar zij kunnen vertellen waar zij mee zitten." Nu is Portland 'extra' aan de beurt, maar volgens de wijkagent kan dat zo weer anders zijn. ,,We kunnen niet op alle plekken tegelijkertijd zijn. Op dit moment is er in Portland sprake van meer criminaliteit, vandaar dit besluit. Maar als er in Rhoon of Poortugaal een inbraakgolf komt, dan gaan we daar wat extra's doen."

Advertenties uit de krant