Beide beoogde fusiepartners hebben een rijke clubhistorie.
Beide beoogde fusiepartners hebben een rijke clubhistorie. Foto: Jos Wesdijk

'Fusie clubs onvermijdelijk'

Algemeen

POORTUGAAL - De leden van de Poortugaalse voetbalverenigingen PSV Poortugaal en Oude Maas hebben met een royale meerderheid hun besturen groen licht gegeven om verder te gaan met de voorbereiding van een fusie van de twee clubs. Beide clubs hadden hierover afgelopen maandag een ledenvergadering. Het mandaat is een flinke steun in de rug voor de bestuursleden, die het samengaan onvermijdelijk vinden om te kunnen overleven.
Met instemming van de leden werken de besturen van de Poortugaalse voetbalverenigingen PSV Poortugaal en Oude Maas de komende weken een fusieplan uit. Doel is dat de twee clubs de toekomst in kunnen als een sterke Albrandwaardse sportvereniging. Beide verenigingen zien in dat zelfstandig voortbestaan heel moeilijk wordt. Poortugaal heeft zo'n duizend leden, Oude Maas zo'n vijfhonderd. ,,Vier voetbalverenigingen zijn te veel voor de omvang van Albrandswaard'', zegt voorzitter Ria Lodder van Poortugaal. ,,Op onszelf zijn we bijvoorbeeld te klein om een sterke jeugdopleiding te kunnen organiseren.''
Onder leiding van de Stuurgroep Fusie gaan talrijke werkgroepen aan de slag om aandachtspunten oor de voorgenomen fusie uit te werken. De Stuurgroep en de werkgroepen worden bijgestaan door een fusiebegeleidingscommissie gevormd door externe deskundigen van de gemeente Albrandswaard, de KNVB en Rotterdam Sportsupport via het RABO Versterkt Traject.

P.S.V. Poortugaal werd opgericht op 20 april 1927 opgericht. Een aantal voetbal-enthousiastelingen toestemming van de heer Jac. Schaberg om te gaan voetballen op een weiland aan de Oostdorpseweg.
VV Oude Maas werd opgericht in 1932 en speelde op het terrein van de toenmalige inrichting Maasoord onder de naam Maasoordse Boys. In 1952 kreeg de club zijn huidige naam: v.v. Oude Maas.

Advertenties uit de krant