Afbeelding

Nachtafsluitingen Drechttunnel (A16) 12/13 januari en 2/3 februari

Algemeen

REGIO -  Rijkswaterstaat verricht onderhoudswerkzaamheden bij de Drechttunnel (A16). De Drechttunnel is hiervoor in de nachten van 12 op 13 januari in de richting Dordrecht en van 2 op 3 februari in de richting van Zwijndrecht/Rotterdam afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Afsluitingen
De Drechttunnel is afgesloten richting Dordrecht van:

·         vrijdag 12 op zaterdag 13 januari van 00.00-06.00 uur
·         zaterdag 13 op zondag 14 januari reserve

Ook de op- en afrit S22 Zwijndrecht en de oprit S23 Hendrik Ido Ambacht en de verzorgingsplaats Sandelingen West zijn afgesloten.

De Drechttunnel is afgesloten richting Zwijndrecht/Rotterdam van:

·         vrijdag 2 op zaterdag 3 januari van 00.00-06.00 uur
·         zaterdag 13 op zondag 14 januari reserve

Ook de oprit S20 's Gravendeel en de op- en afrit S21 Dordrecht en de verzorgingsplaats Sandelingen Oost zijn afgesloten.

Indien door onvoorziene omstandigheden een geplande dag niet door kan gaan wordt de reservenacht ingezet. De Drechttunnel is overdag bereikbaar voor het verkeer. Hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van de tunnel.

Werkzaamheden
De tunnels zijn in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. De nieuw aangelegde hoogtedetectie wordt getest en ingesteld. Hiervoor is het noodzakelijk om de volledige rijrichting af te sluiten. Zo kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door onze tunnels rijden.

Omleidingen
Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. Ter plaatse geven gele borden geven de omleidingsroute aan via de A15/N3. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl of bel naar het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 8002 of via Twitter.

Advertenties uit de krant