Home-Start zoekt vrijwillige steun in gezinnen.
Home-Start zoekt vrijwillige steun in gezinnen.

Steunen jong gezin

Algemeen

REGIO - In de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, en Ridderkerk is Home-Start BAR op zoek naar mensen, die een keer per week een jong gezin willen steunen op basis van gelijkwaardigheid.

Wie zich aanmeldt bij Home-Start krijgt een goede, voorbereidende cursus op deze vrijwilligerstaak, regelmatige professionele ondersteuning door de coördinator, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en contacten met leuke collega's.

Bovendien gaat men ervaren dat het contact met een eigen Home-Startgezin verrijkend en leerzaam is en een goed gevoel geeft. Eén van onze vrijwilligers zei hierover: ,,Ik wist eerder niet dat je door een luisterend oor te bieden, mee te denken en mee te draaien in een gezin zoveel kon betekenen voor ouders."

Gevraagd
Van vrijwilligers die interesse hebben wordt opvoedingservaring, flexibel kunnen denken en de bereidheid zich voor een langere periode voor een Home-Startgezin in te zetten gevraagd.
Uitvoerder CJG Rijnmond zorgt voor een onkostenregeling en bij gebleken geschiktheid wordt een VOG aangevraagd.

Informatie
Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op met de coördinator Jeanette Dekker voor verdere info. Dat kan door te mailen naar home.start.bar@cjgrijnmond.nl of te bellen met 06-35124547. Zie ook www.home-start.nl.

Advertenties uit de krant