'Bedankt!'
'Bedankt!'

'Hartverwarmend'

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Een kaartje voor zijn verjaardag. Dat was de gedachte van Hinkelies (bijna vijf jaar) toen zij een mooie engel had ingekleurd vlak voor kerst en daar een kaart van had gemaakt.

Haar moeder vroeg haar voor wie de kaart was en Hinkelies antwoordde: 'Voor Jezus. Om hem te feliciteren met zijn verjaardag.' ,,Ik vond het zo leuk van haar bedacht, dat we met kerst naar de kerk zijn gelopen, om de kaart in de kribbe te leggen", vertelt haar moeder Renske van der Tempel. ,,De kerk was dicht, dus postten we de kaart in de brievenbus van de pastoor. Een heel eind in de goede richting als je een kaart aan Jezus wilt sturen, vertrouwde ik haar toe."
Maar hiermee was het verhaal niet ten einde. Kort na kerst kreeg de vijfjarige namelijk een kaart in de bus. Voorop stond een chimpansee en het woord 'bedankt'. De kaart kwam van Jan en Astrid van Rosmalen van de Willibrorduskerk. Zij hadden de kaart van Hinkelies gevonden en schreven haar terug: 'Hallo Hinkelies, Heel erg bedankt voor de mooie tekening. We weten bijna zeker dat Jezus het erg leuk vindt. Groeten namens de Willibrordus Kerk, Jan en Astrid van Rosmalen.'
Moeder Renske van der Tempel noemt hun reactie 'hartverwarmend' en 'een pluim waard richting Jan en Astrid van Rosmalen'. ,,Ik vind het ontzettend lief dat ze de moeite hebben genomen om Hinkelies te antwoorden en te bedanken, het heeft haar een groot plezier gedaan."

Advertenties uit de krant