Er worden Engelse Madrigalen gezongen.
Er worden Engelse Madrigalen gezongen.

Concert Ars Nova

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Kleinkoor Ars Nova luidt het nieuwe jaar in met een concert op zondag 28 januari in de Dorpskerk in Spijkenisse.
Onder leiding van dirigent Arie Hoek zijn voor dit concert fraaie werken ingestudeerd. Gezongen worden Engelse Madrigalen, wereldlijke, vocale muziek. De term madrigaal is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse matricale, dat moedertaal betekent. Oorspronkelijk afkomstig uit het zestiende eeuwse Italië werden madrigalen aan het einde van deze eeuw in heel Europa populair. De Engelse madrigalen kenden een bloeiperiode van 1580 tot 1610 en werden dus gezongen in het Engels in plaats van het Latijn. Bekende componisten hiervan waren Bateson, Bennett, Morley en Mundy. Ars Nova zingt tijdens het concert ook een aantal modernere composities van Nederlandse componisten op gedichten van Guido Gezelle, William Shakespeare en Jacob Winkler Prins.
Het concert vindt plaats op zondagmiddag 28 januari 2018 in de Dorpskerk, Kerkring 1 in Spijkenisse. De aanvang is om 15.30 uur, de kerk is open vanaf 15.00 uur. De toegangsprijs is 12,50 euro in de voorverkoop. De normale toegangsprijs is 15 euro. Jeugd tot achttien jaar en studenten betalen 10 euro. Kinderen tot twaalf jaar hebben vrije toegang.
In de pauze krijgt men een kopje koffie of thee. Na het concert is er nog een samenzijn, waarbij drankjes voor een gering bedrag verkrijgbaar zijn.
Kaarten zijn verkrijgbaar in Albrandswaard bij Wim Spoormaker, wjspoormaker@tiscali.nl of 06-54634751. Verdere informatie op www.kleinkoorarsnova.nl.

Advertenties uit de krant