Afbeelding

Inzamelactie DE-waardepunten goed op stoom

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De eerste inzameling van DE-waardepunten door de bewoners van de regio Albrandswaard  komt goed op stoom. Dit is belangrijk want ook na de feestdagen hebben voedselbanken in het hele land behoefte aan pakken koffie in het pakket van hun cliënten. En er liggen in deze regio nog heel veel gespaarde waardepunten in keukenlades en kasten te wachten op deze goede bestemming.

De lokale inzamelactie in de regio Albrandswaard/Hoogvliet loopt nog ruim twee weken: tot en met zondag 21 januari kunnen waardepunten, liefst geteld en in een enveloppe, als gift aan de voedselbank worden gedeponeerd in de speciale inzameldozen op de volgende adressen: bij Meesterbakkers Voskamp in Rhoon, Poortugaal en Hoogvliet, in Rhoon ook bij de Apotheek, bij Boekhandel Het Witte Huys en bij de MCD;in Portland bij Albert Heijn en in Poortugaal bij de Plus Markt.

Ook kunnen waardepunten worden gezonden naar, of afgegeven bij, het postadres van de Rhoonse Lions: Singel 21, 3161 CS Rhoon.

Lionsclub Rhoon Oude Maas helpt dit jaar voor de eerste maal bij de landelijk inzameling van Douwe Egberts-waardepunten voor voedselbanken. Voor de ingezamelde punten ontvangen de voedselbanken pakken koffie (250 gram). Douwe Egberts heeft toegezegd ook dit jaar het totale aantal ingezamelde punten te zullen verdubbelen. Afhankelijk van de koffieprijs op de wereldmarkt leveren elke circa 600 punten, één pak koffie op. Vorig jaar waren de ingezamelde waardepunten landelijk in totaal goed voor meer dan 100.000 pakken koffie. De Rhoonse Lionsclub hoopt einde januari een mooie eindstand te kunnen melden.

Advertenties uit de krant