Afbeelding

Een hartverwarmend kerstspel op De Butyenhof

Algemeen

RHOON - 'Geef mij adem, kom met Uw vrede', zong zangeres Ingrid in de rol van Maria tijdens het kerstspel, dat vrijdag 23 december plaats vond op het boerenerf van De Buytenhof. Met heldere stem zong zorggast Ingrid dit prachtige toepasselijke lied. Net zoals zo veel vluchtelingen moest Maria op reis zonder te weten of ze op tijd een plek zou vinden om haar kind te baren. De Maria in het kerstspel reisde op een pony in plaats van een ezel en vond geen plek in De Boerderijwinkel van De Buytenhof. Gelukkig was er in de warme stal van de boerderij nog wel plaats voor haar en Jozef. 

Het donkere erf, sfeervol verlicht met fakkels en kaarsen, vormde voor de elfde maal het decor voor het kerstspel, dat jaarlijks door zorggasten en jonge bewoners van De Buytenhof wordt opgevoerd. Ongeveer honderd bezoekers bezochten het spel en namen plaats op houten banken en strobalen op het erf. Vanaf deze plek hadden ze zicht op de verschillende locaties waar het spel zich afspeelde.

In het veld naast de Theeschenkerij hielden de herders de wacht. Ze verwarmden zich bij een vuurtje tot plotseling de engelen de geboorte van Jezus aankondigden.

Aan het einde van het spel mocht het publiek een kijkje nemen in de stal. Maria, Jozef, de herders en de wijzen waren daar al bij het kindje Jezus. Het publiek zong ze 'Ere zij God' toe. De runderen stoorden zich niet aan het gezang en aten rustig hun voer op. Het was een indrukwekkend afsluiting van een ontroerend kerstspel op een prachtige locatie.

Advertenties uit de krant