<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

Struintocht met bezoek aan Eendenkooi

  •   99 keer gelezen

RHOON - Natuurvereniging IJsselmonde houdt vrijdag 5 januari in samenwerking met ZHL opnieuw een avontuurlijke struintocht door Klein Profijt, dit keer met bezoek aan de Eendenkooi. Stoere jongens en meiden vanaf tien jaar kunnen mee.

Eerst bezoeken deelnemers de Eendenkooi in Klein Profijt. Dit deel van het gebied is niet vrij toegankelijk en is alleen tijdens excursies te bezoeken. Eendenkooien zijn een Nederlandse vinding en al eeuwen lang in ons land in gebruik. Op speciale wijze werd hier de eendenjacht bedreven. Er zijn ooit duizend eendenkooien geweest, waarvan er nu nog minder dan 120 over zijn. Echt in gebruik zijn er nu nog zo'n zeventig, waarvan er nog vier beheerd worden door het Zuid-Hollands Landschap. De eenden worden tegenwoordig niet meer gevangen om op te eten, maar om ze te ringen voor onderzoek.

Vervolgens gaan de jongens en meiden de oer-Hollandse wilgenjungle van Klein Profijt langs de Oude Maas in. Ze banen zich een weg door kreekjes, langs lianen en omgevallen bomen. Het is een tocht waarbij de gidsen hen heel vrij laten. Onderweg wordt iedereen uitgedaagd om zelf oplossingen te bedenken voor situaties die bij het struinen voor kunnen komen.

Het avontuur begint om 10 uur op de laatste parkeerplaats aan de Veerweg links, 200 meter voorbij Golfclub Oude Maas (Veerweg 2a, Rhoon) en duurt uiterlijk tot 14 uur. Het eindpunt is de parkeerplaats aan het eind van de Schenkeldijk.

Deelnemers moeten laarzen en oude kleren aantrekken. Neem ook een klein rugzakje mee met een flesje water en een reep of koek. Misschien zijn handschoenen en een muts ook handig. Bij regen of sneeuw gaat de tocht gewoon door.

Meedoen is gratis maar aanmelden is verplicht. Dan kan via www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl.Vermeld naam en leeftijd en het mobiele nummer van een ouder.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221959&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>