De kerstbomen voor de wijk zijn gearriveerd.
De kerstbomen voor de wijk zijn gearriveerd.

Kerstbomen voor Rhoon Noord

Algemeen

RHOON - Rhoon Noord wordt de komende dagen weer opgefleurd met kerstbomen. Negentien bomen werden er weer gegeven door Binder Groenprojecten om de wijk in kerstsfeer te krijgen. Leden van Buurtpreventie Albrandswaard namen de bomen aan en plaatsen ze.

Er komt een grote kerstboom bij het Service Wooncentrum in het Ghijseland. Deze boom wordt feestelijk ontstoken op vrijdag 15 december. Hierna is er een koek en zopie in de recreatiezaal van het wooncentrum en speelt het kerstorkest van Volharding.
Op woensdag 20 december start de traditionele kerstbomen wandeling door de wijk. Het beginpunt is Obs De Overkant aan de Hovenier 2. Ieder die wil, kan om 19 uur meelopen langs de versierde kerstbomen, die op initiatief van de Buurtpreventie weer in de straten zijn neergezet. Voorop rijdt een verlichte wagen van Binder met daarop een dj die voor de muziek zorgt. Na afloop is er koek en zopie (gluhwein, chocomel, feeststol en oliebollen) bij De Overkant. Ook daar zal het kerstorkest van Volharding weer van zich laten horen.
Met de laatste dagen van het jaar in het vooruitzicht, heeft de Buurtpreventie ook andere taken op zich genomen. Zo zullen de leden na de kerstdagen alle rode vuilnisbakken dichten. Zij doen dit op woensdag 27 december om de schade door vuurwerk zoveel mogelijk te kunnen beperken. Hondenbezitters, die gewend zijn hun poepzakjes hierin te deponeren, zullen de zakjes even met zich mee moeten dragen tot thuis. Daags na de jaarwisseling, op dinsdag 2 januari, maakt de Buurtpreventie alle bakken weer open.
Wie meer wil weten over Buurtpreventie Albrandswaard kan een kijkje nemen op hun Facebookpagina.

Advertenties uit de krant