<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Vlnr Silvana, Carola, moeder Stephanie, Liva en Anita.
Vlnr Silvana, Carola, moeder Stephanie, Liva en Anita.

Pluim voor Blokkendoos

  •   363 keer gelezen

POORTUGAAL - De peuterleidsters Carola Simonse en Silvana van der Driesche van De Blokkendoos kregen dinsdag 28 november de Passend Onderwijs Pluim. Zij kregen de onderscheiding van Stephanie Moonen, moeder van de driejarige Liva, die het syndroom van Down heeft. Ook de begeleidster van Liva, die er altijd anderhalf uur bij is, Anita Boogaard vanuit ASVZ, werd in het zonnetje gezet.
Moeder Stephanie wilde hiermee haar dank uitspreken voor hoe zij Liva hebben opgenomen in de groep. Liva volgt hiermee 'regulier onderwijs' ondanks haar beperking. ,,Hartstikke leuk", reageerde Carola op de pluim. ,,Ik wist niet dat het bestond."
Liva doet het goed in de groep, melden de leidsters. ,,We kregen een aanvraag en dan is het altijd afwachten hoe het kind is en hoe de groep reageert. Maar ze werd meteen opgenomen. Ze is lief en open in haar contact naar de kinderen toe."
Toch verloopt niet alles zoals bij de rest. Zo heeft Liva anderhalf uur een begeleidster erbij op de peuterspeelzaal. Anita begeleidt kleine dingetjes, zoals trainen met de grove en fijne motoriek. ,,We gaan nu richting de schoolse vaardigheden. Bijvoorbeeld kleuren en puzzelen. En we stimuleren het praten", vertelt Anita.
Wanneer Liva naar de kleuters toe gaat, gaat Anita mee naar groep 1. Liva zal dan twee ochtenden in groep 1 zitten en twee ochtenden bij de peuters blijven. Daar is dan geen begeleiding meer mogelijk, maar dat vinden de leidsters geen probleem. ,,Dat vangen we gewoon op. Ze is vrij sociaal en kent het ritme hier. En we overleggen met de basisschool hoe we alles doen", meldt Carola.
Carola laat weten dat kinderen met een beperking altijd welkom zijn. ,,En we passen die beperking in. Maar een groep mag er nooit onder gaan lijden. We kijken het altijd aan. Het is afhankelijk van het kind en de groep. In het geval van Liva ging het hartstikke goed."

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221959&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>