Er werd druk gekookt...
Er werd druk gekookt...

Restaurant 'van der Valck'

Algemeen

POORTUGAAL - In alle kleutergroepen van OBS Valckesteyn is het thema 'Restaurant' halverwege de maand november spectaculair met een diner afgesloten.

De kleuters van groep 1-2A bereidden in de ochtend een drie-gangen-menu onder leiding van hulpouders. Met koksmuts op werd er in de aula en de keuken gehakt, gekneed, gesneden en gemixt. Op de menukaart stonden verschillende drankjes en gerechten waaruit de gasten konden kiezen. De kleuters maakten smoothies, eiersalade, een bootje van meloen, spiesen met kip en saté gegarneerd met sla, tomaat en komkommer, mini-hamburgers met kaas en stokbrood, vla-flip en warme appelflapjes uit de oven. Natuurlijk moest er tussendoor geproefd worden om te weten of het smakelijk genoeg was. De koks en kokkinnen van de ochtend werden 's middags ober of serveerster.
Alle tafels waren gedekt met zilveren kleedjes met daarop een bloemetje en op de achtergrond klonk sfeervolle muziek. De gasten, de kleuters uit groep 1-2B, werden om 13.45 uur door twee kleuters, nu gastheer en gastvrouw, welkom geheten in 'Restaurant van der Valck' en begeleid naar hun tafel.
Obers en serveersters kwamen aan de tafels de bestelling opnemen door middel van turven, waarna het bestelde met hulp van ouders op dienbladen werd gezet. De obers en serveersters droegen de dienbladen professioneel het restaurant binnen. Na het drankje en het voorgerecht mochten de gasten langs een buffet lopen en aanwijzen wat ze graag op hun bord wilden. De obers en serveersters achter het buffet legden het gekozen eten op de borden. Na de feestelijke toetjes werden alle koks en kokkinnen door de gasten bedankt voor het heerlijke eten en drinken met een groot applaus.

Advertenties uit de krant