Afbeelding

Kerstboom voor een euro

Algemeen

BARENDRECHT - Vanwege het succes van de kerstbomenactie houdt Ikea dit jaar voor de zevende keer haar 'Kerstboom voor één piek'-actie. Klanten kunnen van 1 tot en me 17 december, of zolang de voorraad strekt, bij Ikea Barendrecht een Nordmann-spar kopen voor slechts één euro.

Ze rekenen twintig euro af voor de milieuvriendelijk gekweekte Nordmann-boom en ontvangen een Ikea-cadeaupas ter waarde van negentien euro. Dit bedrag kunnen zij van 8 januari tot en met 4 februari besteden.

Traditiegetrouw schenkt Ikea Nederland elk jaar in december bovendien een bedrag aan een lokaal goed doel. De afgelopen zes jaar kwam deze donatie voort uit de opbrengst van de 'Kerstboom voor één piek'-actie en werd geschonken aan lokale projecten van Natuurmonumenten.

Dit jaar stelt Ikea in november en december kinderen centraal in haar 'Let's Play for Change'-campagne. Als onderdeel daarvan kiest Ikea ervoor haar jaarlijkse donatie te doen aan TeamUp. Dit is een lokaal initiatief van kinderorganisaties War Child, Save the Children en Unicef Nederland. TeamUp biedt gevluchte kinderen in Nederlandse opvanglocaties de kans om weer even kind te zijn.

Advertenties uit de krant