Theo Jansens laatste wens kon worden vervuld.
Theo Jansens laatste wens kon worden vervuld.

Tienduizendste wens in vervulling

Algemeen

RHOON/ROTTERDAM - Een mijlpaal vorige week voor Stichting Ambulance Wens. De Rhoonse stichting van Kees Veldboer liet voor de tienduizendste keer een wens in vervulling gaan.
De ernstig zieke Theo Jansen uit Dordrecht wilde graag nog een keer terug naar de Rotterdamse havens, waar hij in zijn jeugd werkte. De Stichting regelde samen met de Spido dat Theo nog één keer door de havens van Rotterdam kon varen. Na de rondvaart werd Theo nog met de Stichting Ambulance Wens naar de Tweede Maasvlakte gereden om daar naar de grote zee schepen te kijken. Als afsluiting werd er gegeten bij een restaurant aan het Oostvoornesemeer.
Stichting Ambulance Wens werd ruim tien jaar geleden opgericht door Rhoonaar Kees Veldboer. Het doel is om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen. Dit gebeurt met (medische) vrijwilligers en een eigen ambulance.
Een gebeurtenis tijdens het werk van ambulance chauffeur Kees Veldboer werd de aanleiding voor de oprichting. Hij maakte in Rotterdam tijdens een ambulancerit de laatste wens mogelijk van de inmiddels overleden dhr. Stefanutto. ,,Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten. De stichting is dus opgezet om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer."

Advertenties uit de krant