<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl
Foto's Petrina Derksen
Foto's Petrina Derksen

Michael Pilarczyk : ,,Als je niet blij bent met wat je doet, stop ermee."

  •   104 keer gelezen

RIDDERKERK – De laatste bijeenkomst van dit jaar van vrouwennetwerk VIZI vond afgelopen donderdag, 16 november, plaats in theater Het Plein in Ridderkerk. Voor deze avond stond er een presentatie van Michael Pilarczyk op het programma.
Alle honderdzestig plaatsen waren verkocht. De verwachtingen waren hoog van zowel de vrouwen als de mannen, want deze laatste mochten als uitzondering deze avond bijwonen. Michael Pilarczyk noemt zichzelf een personal performance teacher. Hij schreef het boek 'Master your mindset, Leef je mooiste leven' – een cadeautje voor alle aanwezigen – en vertelde zijn inspirerende levensverhaal.

Zijn boodschap bestaat vooral uit het stellen van doelen en er vol voor gaan. ,,Als je niet blij bent met wat je doet, stop ermee", zei hij meerdere malen. Michael vertelde over zijn eigenwijsheid als puber. Hij wilde bij de radio werken, maar niemand in zijn omgeving vond dat een goed idee. Hij kwam bij de radio terecht en was een van de eerste dj's bij Radio 538. Na elf jaar was de passie voor zijn werk verdwenen en weer werd er van alle kanten tegen hem gezegd dat hij er 'gewoon' mee door moest gaan.
Hij trok zijn eigen plan, richtte een mediabedrijf op, verkocht het voor veel geld en belegde zijn geld – op aanraden van de bank – en zat even later opgescheept met een schuld van 1,9 miljoen gulden. Hij dacht serieus na over zelfmoord, zag het allemaal niet meer zitten, maar kreeg toch zijn levenslust en drive terug.
Hij begon weer een nieuw bedrijf en maakte in tien maanden tijd een omzet van 25 miljoen euro. Na nog een paar omwegen verkocht hij zijn bedrijf en besloot zijn jongensdroom achterna te gaan. Zeilen rond de wereld. Veertig maanden vertoefde hij op zijn boot tot hij Cindy, zijn vriendin, leerde kennen. Hij begon met boeken schrijven en mensen te motiveren op hun mooiste leven te leven.
Dat ging ook niet van de een op andere dag. De eerste paar bijeenkomsten kwam er niemand. Nu trekt hij volle zalen, woont samen met Cindy op Ibiza en vertelt de mensen dat ze hun hart moeten volgen. Dat ze duidelijke doelen moeten stellen, deze visualiseren en er vol voor moeten gaan. ,,Als je al je tijd erin stopt, kan het niet mislukken", drukte hij de luisteraars op het hart.

Na afloop waren de reacties positief. ,,Ik heb niet veel nieuws gehoord", werd er meerdere keren gezegd. ,,Maar, het is wel weer even een fijne bewustwording."

Voorzitter Hélène Oosterhuis praatte de avond leuk aan elkaar. Zij gaf tevens aan dat ze aan het einde van 2017 het voorzittersstokje zal overdragen aan Sandra Dwarswaard. Sandra is lid van VIZI vanaf de oprichting in oktober 2010. Ze begon in het bestuur als secretaris en werd daarna penningmeester. ,,Het is een nieuwe uitdaging voor mij", vertelt Sandra. ,,Ik heb er niet heel lang over na hoeven denken. Uiteindelijk hoef ik het natuurlijk niet alleen te doen, er staat een heel team achter me. Ik heb er zin in."

VIZI staat voor 'vrouwen in zaken inspireren'. Kijk voor meer informatie op www.netwerkvizi.nl.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221959&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>