De Bigband Enterprise is verhuisd vanuit Dordrecht.
De Bigband Enterprise is verhuisd vanuit Dordrecht.

Weer een bigband in Rhoon

Algemeen

RHOON - De Bigband Enterprise. Dat is de naam van de bigband die zich heeft gevestigd in Rhoon. Hiermee is er na vijftien jaar een einde gekomen aan dit gemis in het dorp.

Bigband Enterprise brengt een veelzijdig repertoire ten gehore.
De ruggengraat daarvan wordt gevormd door stukken uit het American songbook, bekend door onder meer Duke Ellington, Count Basie en de zangers Frank Sinatra, Billy Holiday en Ray Charles.
Daar blijft het overigens niet bij. De band speelt ook Latinnummers, Funky grooves, dansmuziek, maar ook schitterende ballads.

Daarbij komen de kwaliteiten van de solisten goed over het voetlicht. Op die manier is een optreden van de bigband Enterprise een lekker sfeervolle gebeurtenis, het spelplezier spat er dan vanaf.

Verhuisd
Bigband Enterprise is verhuisd van Dordrecht naar Rhoon en repeteert in het verenigingsgebouw van muziekvereniging 'Volharding' aan de Omloopseweg 6C.
Bigband Enterprise speelt sinds 1993 in de volledige bigbandbezetting met achttien muzikanten.
Dat wil zeggen dat er een vijfkoppige saxofoonsectie is, daarachter vier trombones en op de laatste rij vier trompettisten.
Het geheel wordt gecompleteerd door een stevige ritmesectie van drums, bas, gitaar en piano.
Voor de band staat zangeres Gertruud Scholte en helemaal vooraan orkestleider Stanislav Mitrovic.

Kennismaken
Wie alvast kennis wil maken met de muziek van Bigband Enterprise kan een bezoekje brengen aan hun website: www.bigbandenterprise.nl.

Advertenties uit de krant