Afbeelding

Zwembad tot 2031 open

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Het zwembad van Albrandswaard blijft tot 2031 behouden. De gemeente stelt vanaf 2019 jaarlijks een bedrag van 155.000 euro beschikbaar voor instandhouding van het bad.
'De raming is krap maar reëel omdat er ook mogelijkheden zijn voor een positievere exploitatie door besparing, bijvoorbeeld op energie) of door extra verhuur', zo is te lezen in het raadsvoorstel van het college van burgemeester en wethouders. Het voorstel staat als hamerstuk op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van maandag 20 november.
De gelden komen uit bibliotheekwerk, brede school impuls, lokale educatieve agenda, wijkcentrum Poortugaal, volksgezondheid en volksfeesten. 'Op de genoemde posten is door nieuwe afspraken of veranderde omstandigheden financiële ruimte ontstaan', aldus het college.
Het college van b en w laat verschillende initiatieven uitwerken binnen de door de raad vastgestelde uitgangspunten. Op dit moment zijn er drie initiatieven/mogelijkheden: Doorgaan op huidige manier, waarbij de gemeente eigenaar wordt en exploitant is, een bewoners coöperatie wordt eigenaar en/of exploitant of een zwemschool wordt eigenaar en/of exploitant. Het streven is om per 1 juli 2018 een nieuwe eigenaar/exploitant te hebben, meldt het college.

Archieffoto: fotoSJORS

Advertenties uit de krant