Juf Sjaan neemt na 35 jaar afscheid.
Juf Sjaan neemt na 35 jaar afscheid.

Juf Sjaan met pensioen

Algemeen

RHOON - Na een onderwijscarrière van zo'n 35 jaar gaat Sjaan van de Poll, juf Sjaan van de Don Bosco school, op donderdag 23 november met pensioen. Afscheid nemen van de leerkracht die half Rhoon heeft leren rekenen, schrijven en al die andere dingen die kinderen vormen, kan die dag tussen 15 en 16 uur aan de Havendam 4.
Hele generaties heeft ze lesgegeven. In die 35 jaar heeft ze misschien wel duizend kinderen voorbij zien komen, tienduizenden schriften en toetsen nagekeken, honderden tien-minutengesprekken gevoerd en talloze activiteiten voor de Don Bosco school georganiseerd. In 1974 begon juffrouw Sjaan, toen nog juffrouw Kuijs, op de kleine Don Bosco school in Rhoon. In de jaren die volgden heeft Sjaan zich altijd voor de volle honderd procent ingezet voor de ontwikkeling van de school en het onderwijs, waarvan ook een aantal jaar voor de Paus Joannes school. Na de geboorte van haar twee zoons kneep ze er een aantal jaar tussenuit, maar keerde in 2001 weer terug.
Directeur van de Don Bosco school, Ton van Zevenhuijzen, ziet de ervaren leerkracht niet graag gaan. ,,Sjaan staat bij ons bekend om haar tomeloze inzet voor de kinderen en de school. Zo zette zij zich met hart en ziel in voor het jaarlijkse Carnavalsfeest, de vastenactie, de Medezeggenschapsraad en vele andere zaken. Een betrouwbare en kundige docent als Sjaan gaan we zeker missen." Lees meer over juf Sjaan op pagina 5.

Advertenties uit de krant