Afbeelding

Verkeer bij Don Bosco

Algemeen

De verkeerssituatie rondom de Don Bosco school aan de Havendam wordt aangepast. Het ingestelde eenrichtingverkeer dat als proef was ingesteld, zal niet meer de gehele dag gelden. In plaats daarvan wordt deze maatregel ingesteld rondom schooltijden. Dus tijdens het brengen en halen van de kinderen en in de middagpauze.
In 2016 werd besloten tot een Kiss & Ride en het instellen van eenrichtingverkeer om schoolgaande kinderen meer veiligheid te bieden. De aanpassingen werden in juni van dit jaar geëvalueerd. Ook was er een bewonersavond met de bewoners van de Havendam. De conclusie van de gemeente is dat het er veiliger is geworden voor de schoolgaande kinderen. Wel worden bepaalde maatregelen in de toekomst anders ingekleed.
De Kiss and Ride zone wordt verbeterd, zodat kinderen eenvoudig kunnen uitstappen en meerdere auto's achter elkaar kunnen staan. Het parkeer- en stopverbod voor de school wordt aangepast en duidelijker aangeduid. En daarnaast zal de weg voor de school alleen rondom schooltijden als eenrichtingverkeer gelden. ,,Met deze aanpassingen verwachten we dat de verkeersveiligheid nog verder verbeterd en de overlast voor omwonenden vermindert", aldus de gemeente.

Advertenties uit de krant