Kabouter Klauter werd gevonden.
Kabouter Klauter werd gevonden.

Herfsttocht voor peuters

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Deze week werd het spelen binnen in de speelzaal van Pinokkio van Stichting Peuterwerk Albrandswaard even verruild voor het bos rondom Het Kasteel van Rhoon. Achter op de fiets bij papa, mama, opa of oma mochten de peuters op pad gaan voor een herfsttocht.

Eenmaal daar aangekomen werden zij hartelijk ontvangen door een boswachter die alles kon vertellen over de dieren die in het bos wonen en over... kabouters.
In het bos zou ene kabouter Klauter moeten wonen, maar waar? De taak van de peuters was om nu juist hém te zoeken. Al snoepend van een sappig appeltje voor de dorst kwamen de kleine speurneuzen onderweg allerlei opdrachtjes en spelletjes tegen.
Ook ontdekten zij met behulp van een vergrootglas allerlei insecten en gluurden zij met een spiegel onder de paddenstoelen of zich daar wellicht een kabouter had verstopt. En toen... zagen zij daar in de verte nu een lichtje branden? En een rode puntmuts tussen de takken van de bomen verschijnen? Een witte baard? Ja hoor! Het zoeken werd beloond.
Daar zat, in zijn knusse huisje, kabouter Klauter. Die had zoveel visite al verwacht want voor iedere peuter had hij wat lekkers klaargemaakt en een lekker kopje kabouterthee gezet. Moe en met de buikjes rond was het tijd om op te stappen. Wat een avontuur. Groot en klein hadden genoten en wie weet, tot het volgend jaar.
Peuterspeelzaal Pinokkio is te vinden aan de Jan van Almondestraat 91A in Poortugaal.

Advertenties uit de krant