En na een goed ontbijt met zijn allen op de foto!
En na een goed ontbijt met zijn allen op de foto!

Ontbijten met de burgemeester

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Er werd uitstekend ontbeten door de kinderen uit groep 3 van De Overkant op dinsdagochtend 7 november. Zij schoven aan bij burgemeester Hans Wagner op het gemeentehuis. Dit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

,,Dit is leuk. En het is zo lekker", reageerde Amalia. Zij snoepte uitgebreid van het uitgebreide ontbijt. Haar keuze viel op een krentenbol en een rijstewafel met appelstroop. ,,Normaal moet ik een boterham. Dat vind ik niet zo lekker maar dat moet van mijn moeder." Ook anderen deden zich tegoed aan de ruime keuze. James genoot van boterhammen met smeerkaas en komkommer en liet zich helpen door de burgemeester. Hij had de eer naast de burgervader plaats te nemen. ,,Jij hebt een feestje op je boterham", reageerde burgemeester Wagner. ,,Maar ik kon bijna niet kiezen", reageerde James. ,,Want ik vind alles zo lekker."

Burgemeester Hans Wagner doet nu al enkele jaren mee met het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar is van 6 tot en met 10 november. ,,De scholen kunnen zich aanmelden. En De Overkant is een school die altijd bewust bezig is met het ontbijt. Ik zou alle scholen wel aan tafel willen hebben, maar dat kan helaas niet."

In totaal doen er bijna drieduizend Nederlandse scholen mee met deze actie. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat nog steeds veel kinderen 's ochtends niet of niet gezond eten. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is.

Advertenties uit de krant