Bij De Parel was een oefening geënsceneerd.
Bij De Parel was een oefening geënsceneerd.

Eilandenwedstrijden

Algemeen

POORTUGAAL - De jaarlijkse Eilandenwedstrijden van de brandweer van Voorne-Putten, Rozenburg en Albrandswaard vonden dit jaar plaats op zaterdag 4 november. Door zes posten in dit uitgestrekte gebied waren oefeningen in hun verzorgingsgebied opgezet.

Elf ploegen van evenveel verschillende posten streden om een plaats op het erepodium. Door zes van de posten waren oefeningen geënsceneerd in of bij hun kazerne of in het verzorgingsgebied.
De deelnemende ploegen bezochten deze wedstrijdelementen tussen 9 en 15 uur. De zes elementen die men tegenkwam waren hoge druk, lage druk, ademlucht, levensreddend handelen, hulpverlening en een ludieke inzet. Brandweer Albrandswaard droeg zorg voor het onderdeel lage druk. Bij basisschool De Parel moest een woningbrand worden bestreden en hierbij een slachtoffer gered.
Brandweer Oostvoorne was dit jaar de gastheer. Hier werden 's avond de prijzen uitgereikt. Een belangrijk onderdeel hierbij was echter ook de evaluatie van de 'inzetten'. In het kader van brandweerzorg kan wel gezegd worden dat meedoen belangrijker is dan winnen. Dat beaamde ook Xander Breuls van de brandweer van Albrandswaard. ,,Het is echt de leukste dag van het jaar. We vinden het echt leuk om de eilanden en oefeningen af te gaan. Maar pas onderweg naar huis vroeg een collega zich af hoe we het hadden gedaan."

Advertenties uit de krant