Afbeelding

Johan Derksen ontvangt Gouden Penning

Algemeen

RHOON - Johan Derksen, bekend als voetbalanalist op de Nederlandse televisie, ontving zaterdag in een vol Kasteel van Rhoon de Gouden Lords of Rhoon penning.De uitreiking gebeurde tijdens de jaarlijkse feestavond van de Lords of Rhoon. Het toepasselijke thema in deze tijd van het jaar was Halloween. De link met Johan Derksen? Hij was verantwoordelijk voor de organisatie rondom de muziek die avond. Hij zorgde ervoor dat de bands belangeloos optraden. En daarbij is hij een vriend van Jan Lagendijk, de oprichter van Lords of Rhoon. De opbrengst van de avond gaat naar een goed doel: Stichting Remer. Deze zorgt voor kinderen in krottenwijken in Brazilië. Met op maat gemaakte hulp wordt ingezet om de kinderen een toekomst te bieden.  
Hoeveel de avond precies heeft opgebracht, kon de organisatie nog niet zeggen. Maar er waren tussen de 190 en tweehonderd mensen die een kaart hadden gekocht à 50 euro.
De Lords of Rhoon is opgericht door Jan Lagendijk en bestaat uit zes Rhoonse vrienden. Jaarlijks komen de vrienden in het Kasteel van Rhoon bijeen met het doel een vrijwilliger te honoreren die zich belangeloos voor een goed doel inzet. Aan de gouden penning is ook een cheque verbonden van 10.000 euro, die moet worden besteed aan een goed doel.

Foto's: Kevin Schenk

Afbeelding

Advertenties uit de krant