Afbeelding

Laatste nieuws over Quint

Algemeen

ALBRANDSWAARD – Er is nader onderzoek gedaan bij Quint, de jonge kat met vijf poten. Op de afdeling Chirurgie van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht is geconstateerd dat de problemen van Quint toch beduidend ernstiger zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Bekend was dat hij een fractuur heeft in de heupkop van zijn rechter achterpoot. Daarnaast blijken ook allerlei andere delen, waaronder het staartbeen en enkele ruggenwervels, flink misvormd zijn. Het is niet helemaal duidelijk of de heupkop de enige reden is van het slechte lopen van Quint.
De chirurgen van de Faculteit Diergeneeskunde zijn tot de conclusie gekomen dat niet alleen de heupkop verwijderd moet worden. Hun voorstel is om ook de vijfde poot te verwijderen. Men is van mening dat de extra poot de revalidatie en het verdere herstel alleen maar zal belemmeren. 
De operatie staat voor aanstaande donderdag op het programma. Dan zal er eerst nog een MRI-scan gemaakt worden om nog meer informatie te krijgen. De operatie zal uitgevoerd worden door een team van chirurgen dat onder leiding staat van Professor B.P.  Meij. Quint zal dan een nachtje in Utrecht moeten blijven en zal dat voor verdere revalidatie naar Rotterdam komen.

Advertenties uit de krant