Wie gaat het avontuur aan? Foto: ARK Elma Duijndam
Wie gaat het avontuur aan? Foto: ARK Elma Duijndam

Avontuurlijke struintocht

Algemeen

RHOON - Natuurvereniging Eiland IJsselmonde houdt dinsdag 17 oktober een avontuurlijke struintocht voor tieners tot vijftien jaar door de Carnisse Grienden en langs de Oude Maas.

Het is een tocht waarbij de jongeren van alles zullen ontdekken en zij heel vrij worden gelaten. ,,We moeten je nog net in de modder kunnen zien vallen". Onderweg worden de jongeren uitgedaagd om zelf oplossingen te bedenken voor situaties die bij het struinen voor kunnen komen.
Niks geen schools gedoe dus, geen meesters en juffen. Kom op zeg, we hebben vakantie! Nee, gewoon lekker struinen en daarbij op een leuke manier wat van de natuur opsteken met ervaren avonturiers.
Het avontuur begint op dinsdagmiddag 17 oktober om 13 uur bovenop de Uitzichtheuvel langs de Oude Maas en duurt uiterlijk tot 16 uur. Trek warme kleren en schoenen aan, die tegen een stootje kunnen. Neem ook een klein rugzakje mee met een flesje water en een reep of koek. Misschien zijn handschoenen en een muts ook wel handig. Bij regen gaat de tocht gewoon door.
De fiets kan men veilig kwijt op de parkeerplaats van padvindershonk FN12 /b.s.o.'Wiedewei' (tegenover de ingang van de hockey). Eventueel kunnen de jongeren zich laten afzetten op de parkeerplaats van de Carnisse Grienden. Het eindpunt van de struintocht is de parkeerplaats van FN12/b.s.o.'Wiedewei'. Daar kunnen de kinderen na afloop ook weer worden opgehaald.
De struintocht is gratis. Opgeven kan online via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/stoere-struintocht/ of 06-14584207. Vermeld daarbij naam, leeftijd en telefoonnummer van thuis. Deelname is beperkt.
Meer info: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/ en www.ark.eu/ijsselmonde.
Foto: ARK Elma Duijndam

Advertenties uit de krant