Er werd getekend voor de uitdaging.
Er werd getekend voor de uitdaging.

Tien procent minder in de file

Algemeen

BAR - Tien procent minder in de file. Dat is de doelstelling die de drie gemeenten van de BAR-organisatie en een tiental bedrijven in deze regio zich hebben gesteld. In Ridderkerk werd hiervoor vorige week een intentieverklaring van het Platform Samen Bereikbaar, waarbij zich nog meer bedrijven en organisaties kunnen aansluiten.

Het platform helpt met het stimuleren van andere vormen van vervoer en het oplossen van knelpunten die alternatieven voor de auto in de weg staan. Succesjes zijn al geboekt met collectief vervoer en het inzetten van busjes bij het ontbreken van een laatste stukje openbaar vervoer. Daarnaast wordt ingezet op meer fietsgebruik voor het woon/werkverkeer onder de vijftien kilometer.
,,Zeker met de snelfietsroutes kan de fiets een reële vervanging zijn voor de auto. Er zijn in deze regio al dertig knelpunten voor aangepakt. Het is nu zaak om mensen te verleiden om ook die fiets te pakken", zegt Allard Pannenkoek, programmamanager fiets van de provincie Zuid-Holland. Bedrijven en organisaties die zeker tien procent van hun mensen uit de auto hopen te krijgen zijn Amega, Van Gelder Groente en Fruit, GKB Groep, HJ Mediagroep, IKEA Barendrecht, Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde, Van Pelt Recycling, Visser & Visser en VBO Freshworld. Ook moet tien procent van de ruim 800 BAR-ambtenaren verleid worden om de auto (vaker) te laten staan.
Namens de gemeenten hebben de wethouders Jacqueline de Leeuwe (Albrandswaard), Peter Luijendijk (Barendrecht) en Volbregt Smit (Ridderkerk) voor die uitdaging getekend.

Advertenties uit de krant