De samenwerking werd bekrachtigd met een convenant.
De samenwerking werd bekrachtigd met een convenant.

Afspraken tussen de Kijvelanden en Commissie van Omwonenden

Algemeen

ALBRANDSWAARD - De Commissie van Omwonenden van FPC de Kijvelanden is compleet. Na een wervingsactie de afgelopen tijd, bestaat de commissie nu uit zes leden. Afspraken tussen de Commissie en de Kijvelanden werden vrijdag 29 september bekrachtigd met de ondertekening van een convenant.

De Commissie van Omwonenden is gesprekspartner voor de kliniek over wat er leeft bij omwonenden en aan welke wensen de kliniek eventueel tegemoet kan komen. Ook verstrekt de kliniek aan de Commissie van Omwonenden informatie over de wijze waarop uitvoering gegeven wordt aan de maatregel terbeschikkingstelling, procedures rond verloven van patiënten en over het calamiteitenplan. De Commissie van Omwonenden fungeert hierbij tevens als klankbord.
De officiële bekrachtiging van deze afspraken was met de ondertekening van een convenant. Dit was tijdens het kwartaaloverleg tussen de Commissie en de Kijvelanden. Het bestuur van De Kijvelanden vindt het belangrijk een 'goede buur' te zijn en wil zorg en aandacht besteden aan eventuele vragen en behoeften van de omwonenden. Ook wil de Kijvelanden naar buiten toe transparant zijn over wat er in de kliniek gebeurt en op welke wijze er binnen en buiten de kliniek met de verschillende risico's wordt omgegaan. Daarom is er een Commissie van Omwonenden. De Commissie bestaat uit Martin van der Spek (voorzitter), Aad de Ruiter, Huib van Dijk, Dick Happel, Jeroen Oosthoek en Herman Harmsen.

Advertenties uit de krant