<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deschakelalbrandswaard.nl

'Doe niet zomaar open'

  •   257 keer gelezen

RHOON – Wijkagent Frank Koopman houdt woensdag 4 oktober een informatieavond bij bewoners van appartementencomplex Licht aan de Viaductweg. Hij zal hier met de bewoners praten over veiligheid en hen op het hart drukken vooral niet zomaar open te doen voor mensen die beneden aanbellen.

,,Mensen voelen zich onveilig omdat sommige bewoners zomaar op de knop drukken en dus opendoen. Iedereen kan wel zeggen dat hij de postbode is of de gasmeter komt controleren", meldt Koopman. ,,Het doel van mijn bezoek is de mensen op scherp te zetten. Dat zij moeten opletten en niet zomaar mensen moeten binnenlaten. Als je geen afspraak hebt of twijfelt, doe dan niet open."
De wijkagent werd gebeld door Stientje Winters, een van de bewoners. ,, Deze mevrouw belde mij en vroeg mij of ik iets kon betekenen."
Koopman heeft gezorgd voor een poster met informatie, die nu in de hal hangt. En hij komt dus langs. Het is voor het eerst dat hij een informatieavond houdt voor een particulier. ,,Ik heb het eerder gedaan voor de gemeente, maar ik had nog nooit een vraag vanuit een particulier gekregen." De wijkagent benadrukt wel dat hij dit niet zomaar voor een paar personen kan doen. ,,Het moet gaan om een redelijke groep, die ik meer kan vertellen."
Stientje Winters is blij dat Koopman langskomt. ,,Ik hoop dat hij indruk maakt en dat de mensen inzien dat zomaar opendoen gevaarlijk kan zijn." Winters meldt dat het vooral om de ouderen gaat. ,,Mensen lopen met hen mee naar binnen of ze doen open terwijl zij niet goed weten voor wie. Iedereen kan zeggen dat hij van de post is of bij de buren moet zijn. Vorige week waren er ineens twee mannen van Nuon binnen. Zij waren vast betrouwbaar, maar zeker weten kun je het niet. En ouderen laten zich snel ompraten. Dan tekenen zij contracten zonder te weten wat ze precies doen. Zodra iemand binnen is, weet je niet wat zich achter een deur afspeelt."
Alle bewoners hebben een persoonlijke brief in de bus gekregen. Woensdag kunnen zij zich laten informeren door de wijkagent en vragen stellen.  

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221958&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221959&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537371&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deschakelalbrandswaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=316" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>