Vrijwilligers denken en helpen mee bij gezinnen met jonge kinderen.
Vrijwilligers denken en helpen mee bij gezinnen met jonge kinderen.

Home-Start steunt jonge gezinnen

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Home-Startvrijwilligers kunnen ook jonge gezinnen helpen. Zij bieden een steuntje in de rug bij de meest uiteenlopende problemen waar een gezin tegenaan kan lopen.

Een gezin met jonge kinderen maakt weleens een periode door waarin het even wat minder gaat. Met de kinderen of met de partner loopt het niet zo lekker, men ervaart weinig steun van vrienden of familie of moet nog wennen aan het wonen in Albrandswaard of in Nederland. Misschien heeft men het gevoel de controle een beetje kwijt te zijn.
In zulke gevallen kan het een opluchting zijn als iemand tijd heeft om te luisteren, mee te denken, of een handje te helpen in het gezin. Een Home-Startvrijwilliger kan zo'n steuntje bieden. De vrijwilliger komt meestal wekelijks langs. Hij of zij is als een 'goede buur' en steunt bij de dingen waaraan iemand behoefte heeft.
Home-Startvrijwilligers hebben een voorbereidingscursus gevolgd, hebben opvoedingservaring en worden begeleid door professionele coördinatoren.
Als men minimaal één kind onder de zeven jaar heeft, kan men gebruik maken van Home-Start. Hiervoor is geen verwijzing nodig en er zijn ook geen kosten aan verbonden.

Wie zich herkent in bovenstaande tekst, kan vrijblijvend contact opnemen met de coördinator voor Home-Start BAR Jeanette Dekker via 06-35124547 of home.start.bar@cjgrijnmond.nl.
De coördinator gaat in gesprek met degene die de hulp aanvraagt. Samen wordt vervolgens gekeken of Home-Start kan betekenen.

Meer informatie is te vinden op www.home-start.nl. Home-Start BAR wordt uitgevoerd door cjgrijnmond.

Advertenties uit de krant