De kinderen volgden met interesse het filmpje.
De kinderen volgden met interesse het filmpje. Foto: Hans de Bruyn

Boeren, burgers en buitenlui

Algemeen

RHOON – Burgemeester Hans Wagner en de wethouders Marco Goedknegt en Hans van der Graaff stonden vrijdag voor even in de schoenen van de 'meester' van de basisschool. Zij gaven die dag namelijk een gastles over monumentendag. Het thema voor dit jaar is 'boeren, burgers en buitenlui'.
De burgemeester gaf les aan groep 7/8 van OBS De Overkant in Rhoon. De techniek haperde eerst nog even maar daarna kon hij aan de slag met zijn presentatie. Die ging van start met een filmpje van Dick Roelse waarin boeren, burgers en buitenlui aan bod kwamen. Eerst de Buytenhof en boer Adjan Vos, bij de burgers ging het over de Oudheidkamer en het gemeentekantoor aan de Hofhoek en buitenlui komen blijkbaar naar Albrandswaard voor de kermis en de braderie of de markt.
Vervolgens trapte Hans Wagner zijn presentatie over boerderijen in Albrandswaard af met de Werkershoeve aan de Rhoonse Werkersdijk. Alle 29 aanwezige kinderen van groep 7 en 8 luisterden aandachtig toe. Volgens juf Wietske Borsje was het dan ook een geslaagde ochtend. Zeker toen de kinderen de burgemeester mochten ondervragen. Daarbij ging het al snel niet meer over het onderwerp maar wilden zij bijvoorbeeld wel eens weten hoe je nu precies burgemeester kon worden. Hans Wagner zag kans om een fraai proces te schetsen dat eindigde met het feit 'dat je door de koning moet worden goedgekeurd'. En dat maakte indruk.

Advertenties uit de krant