Logo deschakelalbrandswaard.nl

Waardering voor koster Ben Wassink

  •   92 keer gelezen

POORTUGAAL - Koster Ben Wassink treedt op zaterdag 9 september voor het laatst op als gastheer in de Dorpskerk van Poortugaal. Door verhuizing kan hij deze taak niet meer op zich nemen.

Wassink heeft zich 22 jaar ingezet om de Dorpskerk tijdens Open Monumentendag open te stellen voor publiek. Het comité Open Monumenten Albrandswaard en de gemeente Albrandswaard waardeert zijn inzet. Als dank ontving hij een drietal zeefdrukken van ridder Biggo van Duiveland.
Ben Wassink is tijdens zijn kosterschap in de Dorpskerk in Poortugaal steeds meer geïnteresseerd geraakt in de geschiedenis van de kerk en haar gemeente. Alle publicaties hierover heeft in de loop der jaren verzameld. Omdat hij zo een brede kennis had opgedaan en deze wilde delen was het een logische stap om tijdens de landelijke Open Monumentendag als gastheer van de kerk op te treden. Tijdens deze dag zorgt hij ervoor dat registers waarin doop, huwelijk en overlijden werden opgetekend in te zien zijn. Hij haalt deze op uit het archief in Rotterdam. Bezoekers, waaronder leden van de Oudheidkamer, maken hiervan gebruik om onderzoek naar familiestambomen te doen.
Zijn enorme verzameling oude bijbels stelt hij ook tentoon en hij verzorgt de rondleidingen.
De opgedane kennis heeft hij in een brochure gebundeld 'Als stenen konden spreken'.
Als de stenen van De Dorpskerk konden spreken, zouden zij vertellen van de duizenden uren die Ben Wassink binnen haar muren heeft doorgebracht; vol liefde voor het gebouw, haar inboedel en haar tradities. Hij heeft zich 22 jaar ingezet om de Dorpskerk tijdens Open Monumentendag open te stellen voor publiek.

reageer als eerste
Meer berichten