Logo deschakelalbrandswaard.nl
De koster verwacht een enorme toeloop.
De koster verwacht een enorme toeloop.

Kelders open met Monumentendag

  •   243 keer gelezen

RHOON - Ook de Dorpskerk van Rhoon is weer open voor publiek tijdens de jaarlijkse Monumentendag. Dit jaar is de dag op zaterdag 9 september. In de kerk zijn dit jaar ook de grafkelders toegankelijk.

Sinds enkele weken is de restauratie aan het grafmonument van de Bentinck familie bezig. Steenhouwerij Meesters In uit Tienhoven is aangenomen om deze klus te klaren. De ophanging van het monument bestond uit ijzer en ging roesten. Er kwamen daardoor roestplekken in het marmer en het marmer werd uit elkaar geduwd. Daarnaast zal ook onderhoud gepleegd worden aan de grafkelders die aanwezig zijn in de kerk aan de Dorpsdijk 65.
Juist op dit moment zijn de kelders open en zijn zij voor het publiek te bezichtigen tijdens Monumentendag. ,,Het is ruim 33 jaar geleden dat de kelders voor het laatst voor het publiek open waren", aldus de koster van de Dorpskerk. ,,Wij zijn dan ook zeer verheugd dat het nu samen valt met landelijke open Monumentendag." De kerk is van 10 tot 17 uur open. ,,We verwachten een enorme toeloop, dus het kan zijn, dat u even moet wachten, voordat u daadwerkelijk erbij kan."

Reageer als eerste
Meer berichten