Afbeelding

Waar ken ik jou van? Arie Beukelman

Algemeen

Het gezicht achter het verleden

ALBRANDSWAARD – Arie Beukelman is 79 jaar en heeft zijn hele leven in Poortugaal gewoond. In al die jaren woonde hij wel op vier verschillende adressen in het dorp.

Waar kennen wij jou van?

Ik ben betrokken geweest bij Oude Maas, de Sportstichting, de gemeenteraad, het Waterschap en de laatste tien jaar ben ik voorzitter van de Oudheidkamer in Poortugaal.

Wat doe je precies?

In de Oudheidkamer ben ik ook actief met het organiseren van diapresentaties en met het geven van lezingen. Verder doe ik als hobby al meer dan vijftig jaar aan genealogie, zeg maar stamboomonderzoek. Met dergelijke onderzoeken heb ik al heel wat mensen blij gemaakt.

Kom je vaak mensen tegen die jou ergens van kennen?

Ja, heel vaak. Maar niet alleen hier in Poortugaal, ook in Benidorm en aan de Bodensee en bij het Gardameer. Vorige week was mijn kleinzoon uit Twente hier en die zei: 'Goh opa, ze kennen je hier allemaal'. En omdat ik mijn hele leven in de voetballerij heb gezeten ken ik ook in die wereld heel veel mensen.

Wat is je gezinssituatie?

Al 55 jaar getrouwd en we hebben twee zoons. Eén woont in Twente en zit in het reiswezen de ander woont in Oud-Beijerland en werkt in Amsterdam bij een bank.

\Waar heb je het laatst heel hard om gelachen?

Ik ben buitengewoon onhandig. En toen wij laatst in een hotel een Engels ontbijt kregen werd dat maar weer eens bevestigd. Ik moest zelf een ei bakken en dat ging helemaal mis. Het ei kwam naast de kookplaat terecht tussen de worst die netjes klaar lag. En omdat ik mijn bord op de afvalbak had gezet kon ik ook mijn eierschil niet kwijt. Nou ja, je kan ook niet alles hebben. 

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Mijn dienstplicht bij de marine eind jaren '50. Midden in de koude oorlog. Ik was seiner op de Karel Doorman die toen in Rotterdam lag. Prachtige tijd was dat.

Wanneer was je het gelukkigst?

Toen mijn twee zoons werden geboren.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik ben gelukkig niet zo vaak verdrietig. Wel op eerste kerstdag toen een goede vriend van ons overleed aan een hartstilstand.

Wie is je grote voorbeeld?

Heb ik niet. Ik heb wel waardering voor veel mensen.

Welke muziek luister je graag?

Heel gevarieerd. Maar met name toch wel country & western en Duitse schlagermuziek.

Welke toekomstdromen heb je?

Ik ben niet zo dromerig. Ik ben heel nuchter en leef bij het moment.

Waar word je verlegen van?

Nergens van.

Welk talent zou je willen hebben?

Muziek maken. Qua muziek kan ik helemaal niets en dat vind ik jammer.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik werd en word altijd fluitend wakker. In diensttijd tot ergernis van mijn maten. Ik ben een echt ochtendmens.

Wat zijn je hobby's?

Genealogie en streekhistorie. Ik heb boeken geschreven over boerderijen op de Zuid-Hollandse eilanden. En onze familiegeschiedenis. Ik heb daarover momenteel contact met nazaten van familieleden die in 1863 naar Amerika zijn geëmigreerd.

Wat zijn je angsten?

Heb ik niet.

Wat vind je stom?

Met je mobiele telefoon bezig zijn in het verkeer. Verschrikkelijk. Meteen in beslag nemen en vernietigen. Hoeveel ik er wel niet op hun bek zie gaan. Buitengewoon stom. En dan nog wegkomen met een taakstrafje.

Wat is het laatste Whatsappje dat je kreeg?

Begin juni van mijn zusje. Daarna was mijn toestel niet meer geschikt voor Whatsapp.

Wat kijk je op tv?

Ik ben een fan van Engelse detectiveseries en ik kijk daarnaast heel veel sport.

Wat is je favoriete quote?

Doe wel en zie niet om.

+ foto 27-7-17 beukelman

Advertenties uit de krant