KrantDessert 1 juni 2017
AlgemeenRecept Appelbolletjes
Bianca en Karin, bewoners van Meliom in Barendrecht maakten vorige maand een Koningsdagtoetje. Deze keer zijn het appelbolletjes. Simpel, maar heerlijk.
Benodigdheden voor tien stuks
- Vier appels
- Tien plakjes bladerdeeg
- Kaneel
- Suiker
- Halve citroen
- Ei
- Slagroom
Hoe maak je het?
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Schil de appels in snijd ze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met kaneel, suiker een een beetje citroensap.
Schep het appelmengsel in het midden van de bladerdeegplakjes.
Vouw het bladerdeeg nu over de appel heen.
Klop het ei in een schaaltje. Bestrijk de pakketjes met het ei.
Zet de appelbolletjes twintig minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Laat ze afkoelen en serveer met slagroom.