Afbeelding

Kerstboomverbrandingen

Algemeen

ALBRANDSWAARD - Op woensdag 4 en donderdag 5 januari zijn er er weer de traditionele kerstboomverbrandingen in Rhoon, Poortugaal en Portland. De vrijwillige brandweer van Albrandswaard steekt de verzamelde bomen om 19.30 uur aan.

Op woensdag 4 januari is de verbranding in Rhoon op het grasveld naast de sporthal aan de Stationsstraat. In Poortugaal is het spektakel op het parkeerterrein naast het korfbalveld nabij Landheer.
De kerstboomverbranding, die wordt gecontroleerd door de brandweer, is op donderdag 5 januari op het grasveld tegenover het uitrenveld voor honden aan de Portlandse Baan. Dit is bij de eilanden Kwarts en Amber op het terrein van de voormalige bibliotheek.

Behalve de brandweerlieden, krijgen kinderen ook elk jaar weer de kans om te helpen. Zij mogen ook proberen te blussen onder begeleiding van de professionals.

In verband met het koude weer, zorgt de brandweer dit jaar ook voor een warm drankje tegen een vergoeding.

Oud en nieuw
Met oudjaarsdag en nieuwjaarsdag had de brandweer een drukke dag, maar er waren geen grote incidenten. Er werden met name kleine brandjes her en der geblust. Deze waren veelal door vuurwerk ontstaan.

Advertenties uit de krant